Марија Захарова / - Интернет
08/09/2021 u 06:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русија: Стварање хаоса и подјеле грађана, препознатљив знак Мила Ђукановића

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова каже да су за дубоко жаљење покушаји одређених кругова у Црној Гори да искористе црквене теме за подстицање непријатељства и унутрашње политичке обрачуне

- У свјетлу догађаја у Црној Гори, гдје су током викенда избили сукоби противника устоличења митрополита Српске православне цркве и полиције, Русија сматра да је важно да се ситуација ријеши уз поштовање канонских права СПЦ и њених вјерника - изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она каже да су за дубоко жаљење покушаји одређених кругова у Црној Гори да искористе црквене теме за подстицање непријатељства и унутрашње политичке обрачуне.

- Политика вјештачког стварања хаоса, разједињавање грађана из било ког разлога већ је неко вријеме је препознатљив знак оних снага које не желе да се помире са поразом на прошлогодишњим изборима групе црногорског предсједника Мила Ђукановића, тражећи освету зарад сопствених себичних интереса. Као резултат тога, поново су доведени у питање мир и безбједност у земљи - наводи се у саопштењу Захарове на сајту Министарства спољних послова.

Она је напоменула да Москва у потпуности подржава изјаве патријарха српског Порфирија и митрополита Јоаникија, усмјерене на смањење напетости.

- Увјерени смо у потребу рјешавања настале ситуације у оквирима устава и важећег законодавства, уз строго поштовање легитимних канонских права Српске православне цркве и њених вјерника, који чине огромну већину становништва Црне Горе - додала је Захарова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:56