/ - Сергеј Прокудин-Горски
03/11/2023 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruska crkva traži izvinjenje ruske pjevačice zbog njene kritike rata u Ukrajini

Pugačeva je u septembru 2022. godine s mužem napustila Rusiju i otišla u Izrael pošto je izjavila da ruski vojnici Ukrajini umiru za "iluzorne ciljeve" i da je Rusija postala "parija"

Ruska pravoslavna crkva koja čvrsto podržava invaziju Rusije na Ukrajinu, tražila je izvinjenje popularne ruske pop-pjevačice Ale Pugačeve zbog njenog stava o tom ratu.

Pugačeva je u septembru 2022. godine s mužem napustila Rusiju i otišla u Izrael pošto je izjavila da ruski vojnici Ukrajini umiru za "iluzorne ciljeve" i da je Rusija postala "parija". Ali, vratila se u Rusiju ove nedjelje, javile su danas ruske novinske agencije.

Iako je Rusija na početku rata u Ukrajini donijela poseban zakon koji predviđa zatvorske ili novčane kazne za "omalovažavanje oružanih snaga", Pugačeva nije optužena niti sankcionisana.

Pugačeva je u Rusiji bila u maju da bi prisustvovala sahrani modnog dizajnera Valentina Judaškina, gdje je portparol Kremlja Dmitrij Peskov viđen kako joj ljubi ruku.

Crkveni portparol Vahtang Kipšidze je rekao ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti da Rusi "koji su otišli vrijeđajući svoj narod, ili ako su dali kontroverzne izjave, treba da se izvine. Ovo važi i za Alu Pugačevu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:24