/ - ФОТО: РТВ
01/10/2022 u 00:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SAD, Kanada i Velika Britanija uvele nove sankcije protiv Rusije

Novi američki sankcioni paket protiv Rusije obuhvata na desetine fizičkih i pravnih lica, navodi se u dokumentu koji je objavilo Ministarstvo finansija SAD

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanada uvele su nove sankcije protiv Rusije.

Novi američki sankcioni paket protiv Rusije obuhvata na desetine fizičkih i pravnih lica, navodi se u dokumentu koji je objavilo Ministarstvo finansija SAD.

Amerika je uvela sankcije, između ostalog i, protiv Saveta federacije Rusije i poslanika Državne dume Rusije, protiv kojih ranije nisu bila uvedena ograničenja.

Na „crnoj listi“ su Naučno-tehnički centar za elektronsko ratovanje, preduzeća „Modul“, „Novostrim“, Radioavionika“, „Svetlogorskhimvolokno“, kao i druge kompanije i lica povezana sa njima. Sankcije su uvedene i predsjednici Centralne banke Rusije Elvire Nabiuline.

Stejt department uvodi vizna ograničenja protiv 910 lica, uključujući predstavnike vojnih okruga Rusije i Bjelorusije.

Vašington je uveo sankcije i protiv članova porodica ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, zamjenika predsjednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, premijera Mihaila Mišustina, gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova i gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina.

Nove antiruske sankcije pogađaju i kompanije sa sjedištem u Rusiji, Kini, Jermeniji i Bjelorusiji.

Takođe se navodi da je američka administracija spremna da uvede sankcije protiv stranih državljana i pravnih lica zbog podrške referenduma na teritorijama koje nisu pod kontrolom Kijeva.

Velika Britanija uvodi sankcije protiv Rusije u oblasti IT konsaltinga, arhitektonskih, inženjerskih, reklamnih, pravnih i revizorskih usluga, navodi se u saopštenju.

Velika Britanija je takođe na prošireni sankcioni spisak uvrstila predsjednicu Centralne banke Rusije Elviru Nabiulinu, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanske Vlade.

Na proširenom sankcionom spisku Kanade nalazi se 43 ljudi. Na listi su članovi porodica ruskih političara i preduzetnika.

Sankcije Kanade usmjerene su, između ostalog, i protiv članova porodice portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Mediji su saopštili da Velika Britanija uvodi zabranu izvoza u Rusiju oko 700 proizvoda koji su važni za rusku ekonomiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:45