/ - EPA
25/05/2023 u 17:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šojgu: Zapad ne haje za gubitke, bore se do posljednjeg Ukrajinca

Odluka Rusije i Bjelorusije o recipročnim mjerama u vojno-nuklearnoj oblasti donijeta je u uslovima izuzetno oštre eskalacije prijetnji na zapadnim granicama ovih zemalja, izjavio je danas ruski ministar odbrane

Zapad se ne obazire na gubitke u ukrajinskim redovima i spreman je da ratuje do posljednjeg Ukrajinca, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Kako prenose mediji, Šojgu je podsjetio da je Oružanim snagama Bjelorusije predat operativno-taktički raketni sistem “Iskander-M”, koji može da koristi i konvencionalne i nuklearne rakete.

Odluka Rusije i Bjelorusije o recipročnim mjerama u vojno-nuklearnoj oblasti donijeta je u uslovima izuzetno oštre eskalacije prijetnji na zapadnim granicama ovih zemalja, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Bjeloruski vojnici prošli su potrebnu obuku u ruskim školskim centrima - rekao je Šojgu.

Ministar je obavijestio kolege da je ranije sa ministrom odbrane Bjelorusije potpisao dokumente koji “utvrđuju proceduru za pronalaženje specijalnog skladišta za nuklearno oružje na bjeloruskoj teritoriji”.

- Napominjem da je čitav kompleks mjera organizovan strogo u skladu sa aktuelnim međunarodnim obavezama i ne krši Ugovor o neširenju nuklearnog oružja”, rekao je Šojgu i istakao da ruska strana zadržava kontrolu i odluku o njihovoj primjeni.

Prema njegovim riječima, zapadne zemlje primoravaju ukrajinske vlasti da demonstriraju taktičke uspjehe na bojnom polju, pumpajući zemlju oružjem u vrijednosti od više od 65 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:31