/ DARJA DUGINA FOTO: SCREENSHOT
23/08/2022 u 14:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stotine odale počast Dariji Duginoj u Moskvi

Darija Dugina, 29-godišnja voditeljka nacionalističkog ruskog TV kanala, poginula je u subotu uveče u eksploziji daljinski upravljane eksplozivne naprave postavljene u njenom automobilu

Stotine ljudi odale su u Moskvi poslednju počast ćerki ruskog nacionalističkog ideologa Aleksandra Dugina, koja je poginula u eksploziji automobila za koju Rusija optužuje ukrajinske obavještajne službe.

Darija Dugina, 29-godišnja voditeljka nacionalističkog ruskog TV kanala, poginula je u subotu uveče u eksploziji daljinski upravljane eksplozivne naprave postavljene u njenom automobilu, piše N1.

Veruje se da je njen otac bio meta. Aleksandar Dugin je filozof, pisac i politički teoretičar koji vatreno podržava odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje vojsku u Ukrajinu.

Ruski mediji su citirali svjedoke da je automobil pripadao Duginu i da je on u poslednjem trenutku odlučio da putuje drugim vozilom.

Govoreći na oproštajnoj ceremoniji u televizijskom centru Ostankino, Dugin je rekao da je njegova ćerka „umrla za narod, za Rusiju“.

„Ogromna cijena koju moramo da platimo može se opravdati samo najvišim dostignućem, našom pobjedom“, rekao je Dugin.

Putin je u ponedjeljak uputio pismo saučešća Duginu i njegovoj supruzi, osudivši „surovo i izdajničko ubistvo“ i poručio da je Dugina „pošteno služila narodu i otadžbini, dokazujući djelima šta znači biti patriota Rusije“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:57