Чечени, фото: РСЕ / - фото: РСЕ
26/02/2022 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Чечени близу Кијева: Војници каче своје заставе на украјинску територију

У видео снимку објављеном онлине, Кадиров се такође хвалио да чеченске јединице до сада нису претрпјеле губитке и рекао да би руске снаге лако могле заузети велике украјинске градове

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров, савезник руског предсједника Владимира Путина, рекао је да је послао чеченске војнике у Украјину.

У обраћању у граду Грозном навео је и да би руске снаге лако могле заузети велике украјинске градове, укључујући главни град Кијев, али је њихов задатак био да избјегну жртве.

На Телеграм групи "Борбени тенкови" појавио се снимак Чечена који постављају своју заставу на територију једне од војних јединца Оружаних снага Украјине.

У видео снимку објављеном онлине, Кадиров се такође хвалио да чеченске јединице до сада нису претрпјеле губитке и рекао да би руске снаге лако могле заузети велике украјинске градове, укључујући главни град Кијев, али је њихов задатак био да избјегну жртве.

Кадиров је такође позвао Украјинце да свргну своју владу.

Руски предсједник Владимир Путин раније је позвао Украјинце дан раније да устану против властите владе, за коју он каже да је састављена од “неонациста”.

У обраћању рано јутрос украјински предсједник Володимир Зеленски позвао је земљу да “чврсто стоји” против опсаде која би могла одредити њену будућност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:32