/ - FOTO TWITTER RUSSIA STATE-AFFILIATED MEDIA
21/02/2022 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Славље у Доњецку: Ватромет поводом независности, народ на улицама

Ватромет је вечерас обасјаo небо у Доњецку након што је Путин потписао указ о признавању независности региона

Ватромет је вечерас обасјаo небо у Доњецку након што је руски предсједник Владимир Путин потписао указ о признавању независности региона.

Становници Доњецка изашли су на улице да прославе признање независности самопроглашених ДНР и ЛНР од стране Русије.

Kако јавља агенција РИА Новости, становници машу руским заставама и узвикују "За вас, за нас, за руски Донбас",

Путин донио је одлуку и признао независност самопроглашених република на истоку Украјине под контролом проруских епаратиста.

(ВИДЕО) Путин признао покрајине Луганск и Доњецк

- Ситуација у Донбасу постаје критична. Украјина је више од сусједа. То је наша заједничка историја и култура - то је породица. Сматрам да је Украјина крива за ранију крађу руског гаса... Институцијама које се боре против корупције управља америчка амбасада. Украјинске власти су затроване вирусом национализма и корупције.Обавјештајне службе западних земаља помажу Украјини да почини злочин, а Украјина планира да формира нуклеарни арсенал. Украјина се контролише споља, а страни утицај утиче на њену унутрашњу политику, корпорације и трговину- навео је , поред осталог, Путин.

У раниjем саопштењу се наводи да је Путин обавијестио лидере Француске и Нјемачке о резултатима проширеног састанка Савјета безбједности Руске Федерације, који је разматрао актуелну ситуацију око Донбаса у контексту одлуке Државне Думе о признању Доњецке и Луганске Народне Републике.

Лидери Доњецке и Луганске републике позвали су на њихово признавање усљед украјинске агресије, интензивног гранатирања Донбаса, убијања и рањавања цивилног становништва. Из Кремља су навели да је Путин због тога рекао да планира да у блиској будућности потпише одговарајући.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:44