/ - FOTO TWITTER RUSSIA STATE-AFFILIATED MEDIA
21/02/2022 u 21:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ово су покрајине које је признао Путин

Путин је данас одржао ванредни састанак Вијећа сигурности Русије

Руски предсједник Владимир Путин признао је проруске побуњеничке територије као неовисне републике, потврдио је Кремљ. Како се наводи у саопштењу, Путин је обавијестио лидере Француске и Њемачке да намјерава потписати одлуку којом ће Доњецк и Луганск признати као независне државе.

image
- FOTO HTTPS://WWW.ALJAZEERA.COM/NEWS/

(ВИДЕО) Путин признао покрајине Луганск и Доњецк

- Владимир Путин информисао је предсједника Француске и канцелара Њемачке о резултатима сједнице Вијећа за везбједност Руске Федерације. На сједници се разматрала тренутна ситуација у Донбасу у контексту захтјева Думе за признањем Народне Републике Доњецк и Народне Републике Луганск. Данас су водства ДНР-а и ЛНР-а апелирала да их се призна као суверене - стоји у саопштењу Кремља, преноси Аваз.

(ВИДЕО) Путин: Украјина и њена политика под страним утицајима

Рат у Украјини траје скоро осам година. У овом номинално грађанском рату руски сепаратисти, који су заузели дио покрајине Донбас на истоку Украјине и прогласили парадржаве Доњецк и Луганск, ни у једном тренутку нису остали без модерног руског наоружања. 

Кремљ: Путин ће признати независност Луганске и Доњецке народне републике

Упркос руским порицањима, бројни докази са терена указују на то да их руска војска активно подупире. Путин је данас одржао ванредни састанак Вијећа сигурности Русије.

- Сврха данашњег састанка је да саслушамо колеге и да одредимо наше даље кораке у том правцу, укључујући апел лидера Народне Републике Доњецк и Народне Републике Луганск Русији у потрази за признањем њиховог суверенитета и резолуцијом Државе Думе о истој теми - рекао је Путин свом Вијећу сигурности. 

Неки аналитичари сматрају да доношење ове одлуке значи рат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:54