фото: Руско министарство / - фото: Руско министарство
13/02/2022 u 20:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Погледајте како изгледа најмоћнији руски лаки тенк

„Спрут“ је успешно прошао тестирање десанта, може да плови, не заостаје по брзини за тенковима, али их надмашује у способности кретања

Министарство одбране Русије приказало је вјештине најмоћнијег лаког тенка на свијету, како се често назива руски „Спрут“, који се у званичним документима описује као самоходни противтенковски топ калибра 125 милиметара.

Ово возило нема конкуренте у својој класи, јер на свијету не постоји слична техника са таквим истовременим скупом ударних и десантних могућности.

Како би демонстрирала могућности новог возила, телевизија „Звезда“ одлази на затворене полигоне Министарства одбране.

„Спрут“ је успешно прошао тестирање десанта, може да плови, не заостаје по брзини за тенковима, али их надмашује у способности кретања. Оно што је најважније – наоружан је правим тенковским топом који му омогућава да испаљује не само гранате, већ и противтенковске ракете.

Посада лаког тенка је при брзини од 60 километара на сат успјешно савладала завејану зону на полигону. У циљу тестирања стабилности возила чак и преко озбиљних неравнина, успјешно је организована импровизована „чајанка“ – „Спрут“ готово да се није ни љуљао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 12:06