Владимир Путин / - Владимир Путин
01/03/2022 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Путин има неколико кућних љубимаца, а Меркел се једном уплашила од његовог пса

Било да су у питању пси или коњи, они су његови кућни љубимци

Предсједник Русије Владимир Путин ових дана је у жижи свјетске јавности због његовог напада на Украјину. Овај дугогодишњи владар Русије познат је и по љубави према псима.

Ових дана, на друштвеним мрежама актуелизована је прича о Путиновим псима. Он у својој резиденцији у Москви држи много животиња. Било да су у питању пси или коњи, они су његови кућни љубимци.

Имао је чак четири пса и коња, а неријетко се дружи и са животињама које припадају породици дивљих мачака.

Шарпланинац Паша

Предсједник Србије Александар Вучић поклонио му је пса Пашу током његове четврте посјете Београду 2019. године.

Паша има озбиљан педигре седам генерација уназад. Ријеч је о српској најстаријој аутохтоној рас, и долази из реномиране узгајивачнице смјештене на Шар планини.

Алабај Верни

Алабај, односно средњеазијски овчар је рођендански поклон који је Путин добио од предсједника Туркменистана Гурбангулија Бердимухамедова, током њиховог сусрета у Сочију 2017. године. Путин је бијело штене назвао Верни, што на руском значи вијеран, лојалан.

Акита Јуме

Тадашње тромјесечно штене аките, под именом Јуме, стигло је у Москву из Токија у јулу 2012. године. Пас је био поклон акитске префектуре у знак захвалности за помоћ Русије након земљотреса и цунамија у Јапану 2011. Сви памте снимак када је показао пса јапанској делегацији, која се у тренутку од њега и уплашила.

Овчар Бафи

Бафија, браон-бијелог каракачанског овчара Путин је добио на поклон од премијера Бугарске Бојка Борисова током посјете Бугарској у новембру 2010. године. Штене је имало само десет недјеља када је са Путином отишло у Москву.

Како је преносио "Вашингтон пост", читава Русија тада је учествовала у јавном кумовању штенету. На крају је, на предлог једног петогодишњака, пас назван Бафи.

Лабрадор Кони

Кони је била црна лабрадорка, која је рођена 1999. Њу је Путину поклонио руски министар одбране Сергеј Шојгу у децембру 2000. године, а угинула је четрнаест година касније. Прича се да је руски предсједник највише волио Кони од свих паса.

Она је често виђана поред предсједника и понекад јој је било дозвољено да присуствује састанцима са свјетским лидерима током њихове посете Русији, па је тако било и када је њемачка канцеларка Ангела Меркел посјетила Путина у јануару 2007. године.

Наиме, Меркелова је током тог састанка била уплашена и забринута док јој се Кони приближавала, јер ју је једном напао пас, па се од тада плаши њих.

Путин је неколико година касније истакао како није имао намјеру да је уплаши.

- Када сам сазнао да не воли псе, извинио сам се - изјавио је тада руски предсједник, који је такође једном истакао да је са Кони волио да се консултује.

- Што се тиче лошег расположења, наравно да га имам као и свака друга особа, али у тим ситуацијама покушавам да се консултујем са својим псом Кони - она ми увијек да добар савјет.

Арапски сиви коњ

У фебруару 2017. године предсједник Киргистана Алмазбек Атамбајев поклонио је Путину арапског сивог тркачног коња, током његове посјете овој земљи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:09