Avion nestao sa radara / - FOTO: PRINTSKRIN
21/01/2024 u 19:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ruski milioner i njegova supruga među nastradalima u padu aviona u Avganistanu

Britanski „Dejli mejl“ navodi da su Evsjukov i njegova supruga bili u avionu „falkon 10“ kada je nestao sa radara u ruralnom dijelu pokrajine Badahšan, na sjeveroistoku Avganistana

Pretpostavlja se da su ruski milioner Anatolij Evsjukov (65) i njegova supruga Ana (64) poginuli kada se njihov mali avion srušio u subotu u Avganistanu, objavili su mediji.

Britanski „Dejli mejl“ navodi da su Evsjukov i njegova supruga bili u avionu „falkon 10“ kada je nestao sa radara u ruralnom dijelu pokrajine Badahšan, na sjeveroistoku Avganistana.

Dodaje se da se Ana ozbiljno razboljela tokom luksuznog letovanja na Tajlandu i da je krenula nazad u Rusiju na liječenje. Pošto je Ana dobila nepoznatu infekciju, što je zahtijevalo bolničko liječenje, njen suprug je iznajmio medicinski avion da je prebaci iz bolnice u Pataji na Tajlandu u Moskvu.

Njihovom sinu Vitaliju (41) nije bilo dozvoljeno da uđe u avion jer samo jedan pratilac pacijenta može da bude u letjelici. On je bio na redovnom letu za Moskvu, a onda je nakon sljetanja čuo za tragediju, prenosi N1.

Avion je sletio na dopunu goriva u Indiji, ali prema ruskom mediju “Šot“, pilot je prijavio probleme sa motorom i gorivom tokom preleta preko Avganistana.

Posada je obavjestila kontrolu leta o problemu sa gorivom oko 19.05 po lokalnom vremenu u subotu i tražila je da sleti u Tadžikistan. Jedan motor je otkazao u 19.19, a drugi deset minuta kasnije, kada je avion nestao sa radara u 19.30 po lokalnom vremena, na oko 55 kilometara od aerodroma Kulob u Tadžikistanu.

Avion je išao od Gaje u Indiji, ka Taškentu, u Uzbekistanu, prije nego što je trebalo da sleti na međunarodni aerodrom Žukovski u Moskvi.

Telegram kanal AviaSpotter identifikovao je ruski bračni par, zajedno sa članovima posade – Dmitrijem Beljakovom, Arkadijem Gračevom, Igorom Sivorotkinom i Pavelom Popovom – od kojih su dvoje bili bolničari.

Inače, Evsjukova je odlikovao ruski predsjednik Vladimir Putin za „odvažan“ rad u izgradnji ekonomije u regionu Rostov, gdje je bio guverner.

Četvoro preživjelih u padu ruskog aviona u Avganistanu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 15:56