Војна парада у Москви / -ЕПА
07/05/2022 u 11:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ускоро руска војна парада; Свијет са нестрпљењем ишчекује Путинов говор

Дан побједе обиљежава се 9. маја великом парадом на московском Црвеном тргу

Ближи се велики руски дан, када се слави побједа над нацизмом у Другом свјетском рату. Дан побједе обиљежава се 9. маја великом парадом на московском Црвеном тргу. 

Теорија да би се све могло догодити тог дана, или до тог дана, више је. Грубо говорећи, оне се крећу од чињенице да би Путин могао да оконча рат до овог датума, до тога да би тек тада могла да почне тотална мобилизација и офанзива на Украјину.

Орбан рекао папи да се инвазија завршава до 9. маја?

Папа Фрања рекао је да му је мађарски премијер Виктор Орбан на недавном састанку крајем априла рекао да руски предсједник Владимир Путин планира да прекине инвазију на Украјину 9. маја. Папа је ово рекао у великом интервјуу за Коријере дела Сера.

Папа: Орбан ми је рекао да Путин планира да оконча рат 9. маја

"Орбан ми је, када смо се срели, рекао да Руси имају план и да ће све бити готово 9. маја. То би објаснило и брзину којом све ескалира ових дана. Јер то више није само Донбас већ и Крим и Одеса, заузевши украјинске луке на Црном мору“, рекао је папа. 

С друге стране, неки западни званичници кажу да би Путин, који садашњу инвазију на Украјину назива „специјалном војном операцијом“, могао да објави рат 9. маја и покрене општу мобилизацију.

Руси негирају могућност објаве рата

„Мислим да ће покушати да пређе са своје специјалне операције на рат“, рекао је британски министар одбране Бен Волас прошле недјеље за ЛБЦ Радио. Волас је додао да „не би био изненађен да Путин 9. маја изјави да је сада у рату са свјетским нацистима и да мора масовно да мобилише Русе”.

Песков: Нема шансе да Украјини објави рат на Дан побједе

Руси одбацују такве конструкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да нема шансе да руски предсједник Владимир Путин објави рат Украјини 9. маја, на Дан побједе Русије, одбацујући те извјештаје као "бесмислице".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:29