Požar u magacinu cijeća u Moskvi / - TWITTER
21/11/2022 u 01:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Velik požar u centru Moskve, najmanje pet mrtvih

Sedmoro radnika je spašeno iz vatrene stihije. Prvobitna istraga je pokazala da je požar izbio poslijepodne zbog kvara na električnom sistemu grijanja skladišta cvijeća. Požar je do večeri ugašen

Najmanje pet osoba poginulo je u požaru u skladištu cvijeća u prometnom dijelu Moskve. Još se jedna osoba vodi kao nestala, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na službe civilne zaštite.

Sedmoro radnika je spašeno iz vatrene stihije. Prvobitna istraga je pokazala da je požar izbio poslijepodne zbog kvara na električnom sistemu grijanja skladišta cvijeća. Požar je do večeri ugašen.

Na slikama objavljenim u programu ruske televizije vidjeli su se oblaci crnog dima koji se uzdižu visoko prema nebu nedaleko od obližnjih stanica Jaroslavski, Lenjingradski i Kazanski.

Vozovi koji kreću s tih željezničkih stanica povezuju glavni ruski grad sa Sankt Peterburgom, Kazanom (700 km istočno od Moskve) i Vladivostokom na Dalekom istoku. Požar je izbio nedugo nakon podneva po tamošnjem vremenu u skladištu od opeke na dva sprata, navosi se u saopštenju ministarstva za vanredne situacije.

Ubrzo je vatra zahvatila oko 2.500 kvadratnih metara zgrade. U međuvremenu su na mjesto nesreće poslata tri helikoptera, vatrogasni voz i 80 spasilaca, prenosi Telegram.

Kompaniјa Ruskih željeznica (RŽD) saopštila јe da požar „ne prijeti putnicima i ne utiče na saobraćaј vozova“, prenose RIA Novosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:27