Marija Zaharova / - FOTO: EPA
08/03/2023 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaharova: A možda je delfin sa Krima uništio ruske gasovode

Vašington i London idu dobro utabanim putem korišćenja kontrolisanog curenja podataka u ovom slučaju, formirajući dnevni red koji im je potreban. Ali, sigurna sam, istina će pobijediti - naglasila je Zaharova

SAD i Velika Britanija koriste taktiku kontrolisanog curenja informacija oko eksplozija na gasovodima "Sjeverni tok" i kreiraju agendu koja im je potrebna, napisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom telegram kanalu.

- Vašington i London idu dobro utabanim putem korišćenja kontrolisanog curenja podataka u ovom slučaju, formirajući dnevni red koji im je potreban. To je bio slučaj oko Solzberija i Ejmsberija, Navaljnog sa Novičokom, itd. Ali, sigurna sam, istina će pobijediti - naglasila je diplomata.

Ona se našalila da bi u svojim izmišljenim verzijama uzroka incidenta Zapad mogao da otkrije da je gasovod uništio delfin koji je pobjegao sa Krima u Ukrajinu.

- A jedini dokaz koji ukazuje na umiješanost Anglosaksonaca u teroristički napad biće prihvaćena ruta koju je (bivša britanska premijerka) Liz Trus iznijela, a koju je sisar koristio, jureći od jedne do druge obale Crnog mora kroz Baltik - dodala je sa ironijom Zaharova.

Ranije je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umiješanosti ruskih vlasti u napade na gasovode „Sjeverni tok“, te da novi obavještajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

Njemački list „Cajt“ saopštio je da su njemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima „Sjeverni tok“, te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:24