Марија Захарова / - ФОТО: РТРС
16/02/2022 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова критиковала Лондон због дезинформација о нападу на Украјуну "под туђом заставом"

Портпаролка МИП Русије је подсјетила да је Москва више пута говорила да се у Украјини користе „туђе заставе“, али у контексту могућих провокација

Министарство иностраних послова Русије назвало је дезинформацијом изјаву шефице британске дипломатије Лиз Трас да Русија жели да изврши „инвазију“ на Украјину „под туђом заставом“.

– То је потхрањивање дезинформацијама својих локалних новинара и таблоида - изјавила је Марија Захарова на свом Телеграм каналу.

– Прво измисле непостојеће, као што је то опет урадила Лиз Трас, а затим говоре о посљедицама – додала је она.

Портпаролка МИП Русије је подсјетила да је Москва више пута говорила да се у Украјини користе „туђе заставе“, али у контексту могућих провокација.

– Можда се ради о томе да ће они (Велика Британија) искористи своју заставу? Не знам, то треба њих питати – изјавила је Захарова.

Раније је шефица дипломатије Велике Британије Лиз Трас назвала „врло вјероватним“ да ће Русија извршити „напад“ на Украјину, без обзира што су руске трупе почеле да се враћају у своје касарне након завршетка војних вјежби.

Марија Захарова је рекла да су измишљене дезинформације Лондона о нападу Русије на Украјину „неспретан покушај да се сачува образ”. Податке о инвазији на Русију под „страном заставом” је назвала и лажима. Раније је таблоид "Сан" рекао да ће се „напад“ десити 16. фебруара у 4 сата по московском времену.

- Британско министарство спољних послова одлучило је да се осрамоти до краја, тврдећи да ће Русија извршиту инвазију на Украјину - рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на свом Телеграм каналу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:43