Marija Zaharova / - (EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)
03/04/2024 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

Francuski predsjednik Emanuel Makron objavio je svoju namjeru da ojača antiterorističku saradnju sa Rusijom, ali i dalje nastavlja da Kijevu šalje sredstva za vršenje novih terorističkih napada. To je izjavila portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Ukoliko osoba navede da je neophodna borba protiv terorizma i izražava spremnost da tom sektoru ojača napore, kako je moguće da već sutradan objavi da šalje ne samo humanitarnu, već i vojnu pomoć i time omogućava onima koji su i ranije vršili teroristički napade tehnički kapacitet za vršenje novih udara - kazala je ona.

Zaharova odgovorila Makronu: Možda vam treba osiromašeni uranijum da se narod zaštiti od policije?

Prema njenim riječima, Makron mijenja mišljenje "na polovini dana tako da ga niko iz njegovog unutrašnjeg kruga ne može shvatiti šta i zašto to govori", prenosi ruska novinska agencija Tas, prenose Nezavinse.

Zaharova je istakla da Rusija nije ta koja je blokirala saradnju već "rusofobično krilo NATO i to nisu čak ni članice Alijanse koje i same trpe posljedice zbog toga jer nemaju šansu da razmjenjuju ili da se konsultuju o informacijama".

Ona je pojasnila da slične stavove u NATO podstiču Vašington i London, čije vlasti mogu da utiču na donošenje odluka u EU.

Makron je prethodno predložio Rusiji jačanje saradnje u borbi protiv terorizma nakon napada na koncertnu dvoranu "Krokus" 22. marta kada su poginule najmanje 144 osobe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:09