Марија Захарова / - архива
08/06/2022 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Захарова: Русија неће узвратити због забране прелета Лаврову али ништа не пролази незапажено

Русија неће чинити ништа што би додатно компликовало односе међу народима, јер то раде западни партнери, а ми их управо због тога критикујемо, све то води ка уништењу и удару на све, од међународног права до интереса људи

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да Русија неће предузимати реципрочне кораке према земљама које су спријечиле посјету руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Србији, уз поруку да "ништа не пролази незапажено".

-Русија никада неће чинити ништа што би додатно закомпликовало односе међу народима, јер то раде западни партнери, а ми их управо због тога критикујемо, јер све то води ка уништењу и удару на све, од међународног права до интереса људи, појаснила је Захарова, преноси агенција РИА Новости.

Додала је, цитирајући стихове из песме Александра Градског, да "ништа на земљи не пролази незапажено".

Бугарска, Сјеверна Македонија и Црна Гора затвориле су 5. јуна свој ваздушни простор за авион руског министра, који је требао да дође у Београд, због чега је отказана посета планирана за 6. и 7. јун.

Лавров је након тога изјавио да му је жао тих земаља које су се у ситуацији с његовом посјетом Србији заправо додворавале Западу.

Он је ситуацију у вези с посетом назвао незамисливом и нечувеном.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 16:06