Захарова / - принтскрин Јутјуб
10/01/2022 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова: Сви су могли да виде како се доноси важна одлука о колективној безбједности

Самит Организације договора о колективној безбједности (ОДКБ) омогућио је цијелом свијету да види на којој правној основи та организација дјелује у Казахстану, саопштила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије

Самит Организације договора о колективној безбједности (ОДКБ) омогућио је цијелом свијету да види на којој правној основи та организација дјелује у Казахстану, саопштила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова руском Првом каналу.

- Жељела бих да кажем и истакнем јединствени карактер овог формата, који је управо био пред нашим очима у директном преносу (самит лидера ОДКБ), јер је цио свијет данас видио на ком правном основу, из којих фундаменталних разлога, како је организација у цјелини, тако и свака од њених земаља учесница, доносила ову одлуку (о слању контингента мировних снага ОДКБ) - рекла је она.

Како је нагласила, видео-конференција Савјета за колективну безбједност ОДКБ је јединствен догађај из више разлога.

- Прво, сама организација је дала оцјену дешавања у Казахстану и напоре које чини ова структура ОДКБ. Друго, свака држава је кроз уста лидера чланице изнијела свој став о овом питању и, што је најважније, поново саопштила о напорима своје земље, који су у оквиру колективних акција били усмјерени на стабилизацију ситуације (у Казахстану) - нагласила је Захарова.

Подсјетимо, данас је одржан самит лидера ОДКБ - Јерменије, Казахстана, Русије, Таџикистана, Киргизије и Бјелорусије о ситуацији у Казахстану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:14