Marija Zaharova / - SHUTTERSTOCK
10/03/2023 u 15:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Zelenski treba da dobije Oskara za glavnu ulogu u američkoj horor seriji

Inače, Zelenski se tokom 2022. pojavio putem video-poziva tokom dodjele Gremi nagrada i Zlatnih globusa, kao i na filmskim festivalima poput Kanskog i Berlinskog

Portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku organizatora dodijele Oskara da ne dozvole ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom da se obrati na ceremoniji rekavši da on ne samo da bi trebalo da se obrati učesnicima, već bi trebalo da i nagradu dobije za glavnu ulogu u „američkoj horor seriji“.

- Kakvi nitkovi. Zelenski ne samo da treba da nastupi na dodjeli Oskara, već je vrijeme i da samu nagradu dobije za glavnu ulogu u američkoj horor seriji. Hiperrealistični monstrum-zavisnik i od Vašingtona i od drugih preparata za razliku od predsjednika Goloborodka iz serije „Sluga naroda“ - napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je prethodno prenio „Gardijan“, predlog ukrajinskog predsjednika da se obrati na ceremoniji dodjele Oskara odbijen je drugu godinu zaredom. Zelenski je nastojao da se putem video-poziva pojavi u nedjeljnom televizijskom programu nakon što se pojavio na drugim kulturnim manifestacijama.

Kako navodi britanski list, ova odluka donijeta je nakon objavljivanja rezultata nedavne ankete prema kojoj je američka podrška Ukrajini smanjena.

Prošle godine je objavljeno da je izvršni producent Oskara Vil Paker izrazio zabrinutost ako se Zelenskom dozvoli pojavljivanje jer su „svi pogođeni sukobom u Ukrajini bijelci“, a prethodne tragedije koje su se odnosile na ljude druge boje kože nisu dobile istu pažnju.

Inače, Zelenski se tokom 2022. pojavio putem video-poziva tokom dodjele Gremi nagrada i Zlatnih globusa, kao i na filmskim festivalima poput Kanskog i Berlinskog.

(Sputnjik)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. novembar 2023 14:18