вакцина, корона вирус / - вакцина, корона
09/05/2021 u 11:05 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италиjа жели да се туристи из Европске уније ослободе обавезе карантина

Броj случаjева коронавируса у Италиjи у посљедње вриjеме пада, а кампања вакцинациjе и даље напредуjе

Италиjа жели да подстакне туризам и омогући људима да путуjу том земљом без обавезног карантина већ овог мjесеца, саопштио jе министар вањских послова, Луиги Ди Маио.

"Путовање Италиjом требало би олакшати за путнике коjи су у потпуности вакцинисани против коронавируса", обjавио jе Ди Маио на Фацебооку, пише Мина бизнис.

Он jе рекао да сурађуjе с министром здравства на укидању "мини карантина" за грађане ЕУ и путнике из Велике Британиjе и Израела коjи су тестирани негативно на вирус, вакцинисани или су се опоравили од коронавируса, преноси СЕЕбиз.

Посjетиоци коjи долазе у Италиjу из других земаља ЕУ-а тренутно се мораjу тестирати приjе путовања, провести пет дана у карантину у земљи, а затим поновно тестирати.

Ди Маио сматра и да би правила за путнике коjи долазе из Сjедињених Америчких Држава (САД) такође требало ублажити у jуну.

"Туризам jе важан за опоравак Италиjе", рекао jе Ди Маио.

Тачна правила и датуми за нове прописе jош ниjесу утврђени, али влада би се тиме могла бавити 15. маjа.

Броj случаjева коронавируса у Италиjи у посљедње вриjеме пада, а кампања вакцинациjе и даље напредуjе. До суботе jе више од 27 одсто становништва примило барем jедну дозу цjепива.

Од понедjељка ни jедан дио Италиjе ниjе класификован као црвена зона, што jе наjвиши ниво ризика у црвено-наранчасто-жуто-биjелом систему ризичности, према уредби коjу jе потписао министар здравства Роберто Сперанза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:15