/ - Алек Болдвин
26/01/2022 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокати Алека Болдвина траже од суда да одбаци тужбу против глумца: Ништа не указује да је намјерно пуцао

Супервизор на сценарију Мејми Мичел тврди у тужби поднијетој у новембру да је Болдвин требало сам да провјери да ли је пиштољ напуњен бојевом муницијом, а не да се ослања на помоћника режисера који је тврдио да је револвер „колт 45″ безбједан за употребу

Адвокати холивудског глумца Алека Болдвина и других продуцената филма “Руст” траже од суда да одбаци тужбу коју је поднијела супервизор на сценарију Мејми Мичел, која је била на сету када је Болдвин испалио бојеви метак којим је убијена сниматељка Халина Хачинс.

У поднеску Вишем суду у Лос Анђелесу у понедјељак, адвокати су рекли да тужбу Мичел треба одбацити јер нема доказа да су Болдвин или било који од продуцената намјеравали да нанесу штету, преноси Ројтерс, јављају медији.

“Упркос покушају тужиоца да тврдње декларише као намјерне, ништа у вези са оптужбама не указује на то да је било који од оптужених намјерно починио штетно понашање”, наводи се у поднеску адвоката.

Мичел тврди у тужби поднијетој у новембру да је Болдвин требало сам да провјери да ли је пиштољ напуњен бојевом муницијом, а не да се ослања на помоћника режисера који је тврдио да је револвер „колт 45″ безбједан за употребу.

“Умјесто тога, по нашем мишљењу, Болдвин је изабрао да игра руски рулет када је пуцао из пиштоља без провјере оружја. Нјегово понашање и понашање продуцената било је непромишљено”, наводи се у тужби против Алека Болдвина и његових колега коју је Мичел пред Вишим судом у Лос Анђелесу поднијела за наношење емоционалног стреса и намјерно наношење штете.

Оружар Хана Гутијерез-Рид и помоћник директора Дејв Холс такође су именовани у њеној тужби.

Сниматељка Халина Хачинс је убијена, а редитељ Джоел Соуза је рањен на снимању једне од сцена филма „Руст”, у Новом Мексику, 21. октобра 2021. године, када је Болдвин испалио бојеви метак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:48