/ -Илон Маск
13/05/2022 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акције изгубиле вриједност: Маск ставио куповину Твитера „на чекање“

Милијардер чека провјеру података да лажни и спам налози на мрежи представљају мање од пет одсто укупног броја корисника на платформи

Амерички милијардер Илон Маск саопштио је данас да је куповина „Твитера“ тренутно на чекању док не добије више информација о лажним налозима.

Маск је информацију објавио баш на Твитеру, написавши да чека провјеру података да лажни и спам налози на мрежи представљају мање од пет одсто укупног броја корисника на платформи.

Милијардер је уз своју објаву линковао је Ројтерсов извјештај од 2. маја, а због ове објаве акције „Твитера“ изгубиле су 23 одсто вриједности због страхова да ће договор бити поништен.

Према последњим информацијама акцијама се тргује по цијени од 34,6 долара, а јуче су вриједјеле 45. Маск је у понуди која је прихваћена понудио 54,2 долара по акцији.

Директор бројних компанија и најбогатији човјек на свијету навео је да ће један од његових приоритета након куповине „Твитера“ бити уклањање спам ботова са платформе.

Раније током недеље је такође рекао да бити потребно најмање два мјесеца прије него што се куповина „Твитера“ реализује, као и да „договор уопште није коначан“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:35