/ - WIKIPEDIA
25/09/2021 u 07:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амазон планира да уложи 5,3 милиjарде долара у Нови Зеланд

Amazon Web Services изградиће нове податковне центре, коjи ће у наредних 15 година резултирати отварањем хиљаду нових радних мjеста

Амазон планира да уложи 7,5 милиjарди новозеландских долара (НЗД) или 5,3 милиjарде долара у изградњу нових податковних центара на Новом Зеланду.

Amazon Web Services изградиће нове податковне центре, коjи ће у наредних 15 година резултирати отварањем хиљаду нових радних мjеста, поручили су из америчког дива, преносе Независне новине.

"AWS подржава хиљаде организациjа широм Новог Зеланда у настоjањима да креираjу иновациjе, успиjу и расту на глобалном нивоу ", рекао jе портпарол компаниjе Прасад Калианараман.

Он jе казао да су узбуђени што ће на локалном нивоу изградити нову инфраструктуру свjетске класе, поучавати Новозеланђане траженим дигиталним вjештинама и наставити помагати локалним организациjама у креирању апликациjа коjе убрзаваjу дигиталну трансформациjу и подстичу економски раст.

Проjекат би корисницима требало да омогући да управљаjу своjим апликациjама и пружаjу услуге краjњим корисницима преко податковних центара лоцираних на Новом Зеланду.

“Тиме ће се створити услови за испуњавање захтjева оних клиjената коjи желе да њихови подаци остану на Новом Зеланду”, рекао jе Калианараман.

Министар за дигиталну економиjу и комуникациjе, Деjвид Кларк, казао jе да jе наjава подстицаj за дигитални сектор Новог Зеланда и исказуjе повjерење у опоравак новозеландске економиjе.

"Можда смо мала острвска држава, jако удаљена од традиционалних тржишта, али дигитални свиjет без граница континуирано нам отвара нове иновативне економске могућности", додао jе Кларк.

Он jе рекао да jе то корак наприjед за дигиталну зрелост Новог Зеланда, jер се сви поjачано прилагођавамо свиjету коjи се убрзано дигитализуjе.

АWС има малу канцелариjу на Новом Зеланду од 2014. године, одвоjен од Амазонове интернет трговине, коjа jе Новозеланђанима доступна само преко Аустралиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:36