Амбасада Палестине-Подгорица / - Амбасада Палестине-Подгорица
02/06/2022 u 11:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Палестине: Државе да прекину ћутање и санкционишу Израел

- Сматрамо екстремистичког израелског премијера и његову владу у потпуности и директно одговорним за злочине које су починиле израелске окупационе снаге у Палестини - наводе они

Након јучерашњег убиства младе палестинске новинарке, Гофан Вараснех, израелске окупационе снаге наставиле су са злочинима при чему су синоћ и јутрос убиле још два палестинска цивила, саопштили су из Амбасаде Палестине.

 - Током својих непрекидних војних напада на палестинску територију, израелске окупационе снаге извршиле су террор над палестинским цивилима у селу Јабад близу Џенина и у избјегличком кампу Деишех у Витлејему. Као резултат агресије су била убиства Билал Кабаха, 24 године, и Ајмана Мухеисена, 29 година - додају они.

У селу Јабад, како наводе,  израелске трупе су дигле у ваздух кућу фамилије Хамаршех као дио колективне казне.

 - Сматрамо екстремистичког израелског премијера и његову владу у потпуности и директно одговорним за злочине које су починиле израелске окупационе снаге у Палестини. Позивамо све државе да прекину своје ћутање и недјеловање и да предузму конкретне мјере како би санкционисале кршење међународног права и злочина почињених од стране Израела - истичу из Амбасаде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:45