/ -Амбасада Палестине-Подгорица
15/04/2022 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Палестине: Намјера Израела да запали вјерски рат

Амбасада Палестине у Подгорици саопштила је да окупацоне снаге Израела настављају да убијају палестинске цивиле дивљајући по Окупираној Палестини, укључујући и Јерусалим.

Амбасада Палестине у Подгорици саопштила је да окупацоне снаге Израела настављају да убијају палестинске цивиле дивљајући по Окупираној Палестини, укључујући и Јерусалим.

- Игноришући позиве за мир и газећи све правне и моралне норме, Израел наставља са смртоносном политиком у овим осјетљивим данима муслиманских, хришћанских и јеврејских празника. Озбиљна колективна акција је кључна за заштиту живота цивила и за спречавање даље дестабилизације од стране окупаторске силе, њене ратно-хушкачке војске  и сетлера који подстичу на експлозивност. У посљедња 24 часа, израелске окупационе снаге убиле су 7 палестинских цивила, укључујући дјецу. Ова убиства су извршена по директним упутствима израелског премијера. Морамо подићи узбуну због текућих провокација и подстрекивања од стране екстремистичких јеврејских сетлера који намјеравју да запале вјерски рат у Јерусалиму. Рано јутрос, израелске окупационе снаге упале су у свети простор џамије Ал-Акса и на варварски начин насрнуле на вјернике при чему је повријеђено 117 Палестинаца и на десетине је приведено- наводеу саопштењу.

Још једном апелују на међународну заједницу да се у складу за међународним правом придржава својих обавезе, укључујући релевентне резолуције УН-а, како би се зауставили злочини и провокације Израела против палестинског народа.

- Потребна је озбиљна акција, укључујући и Савјет безбједности, како би се осигурала заштита палестинског народа и ефикасна одговорност којом би се извршио притисак на израелску окупацију како би се она довела до давно закашњелог краја- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:26