/ - фото: Амбасада Палестине
22/04/2022 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Палестине: Израелци кажњавају хришћанске ходочаснике у Јерусалиму

Одбиjамо да прихватимо нелегитимну одлуку Израела да уведе додатна казнена ограничења на улазак хришћанских вjерника у цркву Светог Гроба током свете службе за вриjеме православног Васкрса

Држава Палестина осуђуjе наставак израелске агресиjе на света хришћанска и муслиманска мjеста и вjернике у Jерусалиму, саопштено је из Амбасаде Палестине у Црној Гори.

- Одбиjамо да прихватимо нелегитимну одлуку Израела да уведе додатна казнена ограничења на улазак хришћанских вjерника у цркву Светог Гроба током свете службе за вриjеме православног Васкрса. Сматрамо да jе Израел, окупаторска сила, у потпуности одговоран за своjе агресиjе и провокациjе коjе ће имати далекосежне последице по регионални и међународни мир и безбиjедност - истичу из Амбасаде Палестине.

Додају да Израел лажно тврди да гарантуjе слободу вjероисповиjести и богослужења "за све у окупираном Jерусалиму, настављаjући своjу илегалну окупациjу и спровођење своjе апартхеjд политике".

- Похваљуjемо одлуку jерусалимског православног патриjарха да одбаци израелске манипулациjе и да позове међународну заjедницу да хитно обезбиjеди заштиту палестинским хришћанима и ходочасницима - закључују из Амбасаде Палестине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:08