Kineska zastava / - SHUTTERSTOCK
30/11/2022 u 07:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Kine u VB pozvan na konsultacije zbog privođenja novinara BBC

Mi smo jasno dali k znanju da je takvo ponašanje kineskih vlasti potpuno neprihvatljivo, rekao je izvor u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova

Ambasador Kine u Londonu pozvan je u britansko Ministarstvo spoljnih poslova zbog policijskog privođenja novinara medijske kuće BBC, koji je u nedelju u Šangaju izvještavao sa demonstracija protiv kineske politike "nultog kovida".

- Mi smo jasno dali k znanju da je takvo ponašanje kineskih vlasti potpuno neprihvatljivo - rekao je izvor u britanskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Britanski ministar spoljnih poslova Džems Kleverli ocijenio kinesko postupanje s britanskim novinarom kao duboko zabrinjavajuće, prenosi N1.

On je podsjetio da novinari treba da rade bez zastrašivanja, a kabinet britanskog premijera je pozvao Peking da poštuje one koji odluče da iznesu mišljenje o stanju u Kini.

U Kini su, zbog restrikcija koje su vlasti nametnule u borbi protiv epidemije koronavirusa, izbili protesti razmjera koje nisu viđene od prodemokratskih nereda 1989. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. jun 2023 06:56