фото: Скриншот / - фото: Скриншот
15/12/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Америчка морнарица тестирала ласерско оружје на Блиском истоку

Ратни брод УС С Портланд тестирао је јуче свој оружани ласерски систем Демонстратор на циљ у Аденском заливу, морском подручју између обала источне Африке од Арапског полуострва

Америчка ратна морнарица саопштила је данас да је на Блиском истоку тестирала ласерско оружје и успјешно уништила плутајућу мету.

У саопштењу се наводи да би тестирани ласерски систем могао да се користи за неутралисање самонавођених чамаца натоварених експлозивом које у Црвеном мору користе побуњени Хути из Јемена, преноси АП.

Ратни брод УС С Портланд тестирао је јуче свој оружани ласерски систем Демонстратор на циљ у Аденском заливу, морском подручју између обала источне Африке од Арапског полуострва.

Аденски залив се налази дуж јужне обале Јемена гдје бјесни рат откако су побуњеници Хути које подржава Иран заузели главни град Сану 2014. године.

Пета флота америчке морнарице на Блиском истоку описала је вјежбу ласером као "успјешно погађање мете".

Ратни брод УС С Портланд већ је и раније успјешно употријебио ласерско наоружање за обарање летећег дрона у мају 2020. године.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом ушла је у рат у марту 2015. године, али и у пат позицију која траје већ годинама, а Јемен је суочен с најгором хуманитарном катастрофом на свијету и погибијом око 110.000 људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:49