Корона вирус, илустрација / - фото: РТРС
18/04/2022 u 22:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички ЦДЦ укинуо препоруку да се не путује у Црну Гору

Центри за контролу и превенцију болести су недавно продужили уредбу о ношењу маски до 3. маја, да би осигурали више времена да се проучи подваријанта омикрона БА.2 која је сада одговорна за огромну већину случајева у САД

Амерички Центри за контролу и превенцију болести саопштили су да су за око 90 страних дестинација укинули препоруку да се не путује у те земље због Ковида 19. Међу земљама, које су са највишег четвртог спуштени на трећи ниво (високог ризика), је и Црна Гора, јавља Глас Америке.

Невакцинисаним грађанима и даље се савјетује да не путују у земље које су на трећем нивоу.

- Ако имате ослабљени имуни систем или сте у повећаној опасности од тешких болести, чак и ако сте вакцинисани против Ковида 19, разговарајте са вашим љекаром о ризицима и размотрите да одложите пут у ову дестинацију. Чак и ако сте вакцинисани, и даље можете да будете у опасности да се заразите и да преносите Ковид 19 - наводи се, између осталог, у препорукама за Црну Гору.

Међу земљама, за које је укинуто упозорење да се не путује, су и Србија, Велика Британија, Француска, Израел, Турска, Аустралија, Грчка, Хонг Конг, Италија, Јапан, Јужна Кореја, Шпанија и Русија.

Америчке здравствене власти су прошле недјеље саопштиле да ће преиспитати препоруке за путовања и да ће упозорење највишег, четвртог нивоа, издавати "у специјалним околностима, као што је брзи раст случајева или ектремно висок број заражених". Тренутно, ни једна земља није на четвртом нивоу на листи ЦДЦ-а.

Центри за контролу и превенцију болести су недавно продужили уредбу о ношењу маски до 3. маја, да би осигурали више времена да се проучи подваријанта омикрона БА.2 која је сада одговорна за огромну већину случајева у САД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:12