Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
25/11/2023 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američki obavještajac: Ukrajina će izgubiti polovinu teritorije

Situacija na prvim linijama fronta je postala katastrofalna za Ukrajince, ostali su bez rezervi vojnika i municije, a ruska vojska tokom svojih operacija eliminiše sve više njih, dodaje on

Ukrajina bi mogla da izgubi 50 odsto svoje teritorije nakon raspada ukrajinskih oružanih snaga, rekao je bivši američki obavještajac Skot Riter u intervjuu novinaru Klejtonu Morisu.

– Realnost je da je ukrajinska vojska na ivici kolapsa. Svi to priznaju. A ako padne, doći će do brzog povlačenja trupa i praznina koju će Rusi popuniti. Ako to urade, onda te teritorije najvjerovatnije nikada neće biti vraćene Ukrajini – navodi Riter.

Situacija na prvim linijama fronta je postala katastrofalna za Ukrajince, ostali su bez rezervi vojnika i municije, a ruska vojska tokom svojih operacija eliminiše sve više njih, dodaje on.

Ako neko blizak rukovodstvu zemlje ne ubijedi Zelenskog da prekine neprijateljstva, onda bi sudbina Ukrajine mogla da bude katastrofalna, siguran je Riter.

– Nadam se da ljudi bliski ukrajinskom predsjedniku imaju dovoljno iskrenosti da mu kažu da bi, ako nastavi ovu borbu, 20 odsto teritorija koje je izgubio moglo da se pretvori u 40 ili 50 – poručuje Riter.

(rt.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:49