Роман Абрамович / - фото: ЕПА
07/06/2022 u 07:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички суд дозволио запљену Абрамовичевих авиона

Савезни судија у Њујорку одобрио је запљену коју су затражили федерални агенти, а то су авиони Боинг 787-9 и Гулфстрим Г650ЕР, чија се вриједност процјењује на више од 410 милиона америчких долара

Амерички суд дозволио је запљену два авиона у власништву руског олигарха Романа Абрамовича, наводећи кршење забране извоза и америчких санкција Русији, саопштило је Министарство правде САД.  

Савезни судија у Њујорку одобрио је запљену коју су затражили федерални агенти, а то су авиони Боинг 787-9 и Гулфстрим Г650ЕР, чија се вриједност процјењује на више од 410 милиона америчких долара. Ови авиони су у власништву и под контролом руског милијардера и бившег власника фудбалског клуба Челзи.

Амерички суд оптужује Абрамовича да су оба авиона у марту увезена у Русију из трећих земаља. Боинг се тренутно налази у Уједињеним Арапским Емиратима, а Гулфстрим у Русији. Нејасно је како ће америчке власти добити прилику да заплијене авионе, али је вјероватно да ће ова одлука отежати међународна путовања тим авионима у будућности.

Америчке власти су такође захтијевале казну од двоструке вриједности авиона. Абрамович је један од многих руских милијардера погођених санкцијама због руске инвазије на Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:37