Američko ratno vazduhoplovstvo / - FOTO: UNSPLASH
14/01/2024 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amerika i Britanija opet gađaju Hute

Preduzeli smo neophodne mjere predostrožnosti u regionu kako bismo bili spremni za slučaj takvih napada, istakao je on, govoreći o udaru SAD i Britanije na položaje Huta u Jemenu

SAD i Velika Britanija izvode napade na pozicije Huta na sjeveru provincije Hodejda u Jemenu, saopštio je vojni izvor Sputnjika.

Kako se navodi, meta napada je objekat u planinskom području Luheja.

Kako je izjavio večeras koordinator za strateške komunikacije u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi na televiziji Si-Bi-Es, administracija Vašingtona smatra da bi pobunjenici iz pokreta Ansar Alah (Huti) u Jemenu mogli da izvedu napad na njih zbog čega su američke snage u regionu preduzele mjere predostrožnosti.

- Mislim da bi bilo previše optimistično da mislimo da neće ili ne može biti neke vrste odmazde Huta. Mi ovo veoma pažljivo pratimo. Preduzeli smo neophodne mjere predostrožnosti u regionu kako bismo bili spremni za slučaj takvih napada -  istakao je on, govoreći o udaru SAD i Britanije na položaje Huta u Jemenu.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da rezolucija Savjeta bezbjednosti UN o Crvenom moru ne daje nikome pravo da izvode napade na Jemen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:19