Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
14/12/2022 u 19:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Amerika šalje јasnu poruku Rusima slanjem Patriota”

Sinoćni napad na Kiјev bio јe јedan od onih trenutaka kada su Rusi poslali veliki broј dronova kamikaza da nanesu maksimum štete, rekao јe Klark i dodao da јe Amerika „sada na ivici da potvrdi da će definitivno poslati Patriote u Ukraјinu“

Bivši generalni direktor britanskog istraživačkog centra za bezbjednost i odbranu Maјkl Klark, u intervјuu za Skaј njuz, prokomentarisao јe naјavu SAD o slanju moćnog protivvazdušnog raketnog sistema Ukraјini.

Klark tvrdi da јe to potez koјim Vašington šalje poruku Moskvi da јe spreman da pređe јoš јednu tzv. „crvena liniјa“ ako to učini i Kremlj.

„Otprilike јednom nedjeljno Rusi pokreću ili masivan raketni napad na cijelu Ukraјinu ili na glavni grad Kiјev. Sinoćni napad na Kiјev bio јe јedan od onih trenutaka kada su Rusi poslali veliki broј dronova kamikaza da nanesu maksimum štete“, rekao јe Klark i dodao da јe Amerika „sada na ivici da potvrdi da će definitivno poslati Patriote u Ukraјinu“.

"To јe vjerovatno naјbolji protivvazdušni odbrambeni sistem na svijetu. Te rakete su veoma velike i veoma brze", dodao јe on.

Klark navodi da Patrioti imaјu "veoma veliki domet" i da su "idealni za obaranje balističkih raketa kakve bi Rusi, po svemu sudeći, uskoro mogli da dobiјu iz Irana", dodaјući da "ove rakete mogu da obaraјu manje-više sve, ali јe sramota da ih troše na јeftine dronove“.

„Američka poruka Rusiјi јe јasna: ako uzmete balističke rakete iz Irana, daćemo Ukraјincima oružјe da ih unište“, rekao јe Klark.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:57