/ - ILUSTRACIJA, UNSPALSH
05/04/2022 u 19:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Америка уводи нове оштре санкције Русији: Ово је без преседана

Нове санкције биће усмјерене и против државника руске владе и чланова њихових породица

САД ће сутра најавити нови пакет санкција Русији у координацији са земљама чланицама Г7 и Европском унијом, рекао је за ЦНН службеник Бајденове администрације, преноси Index.he.

Нови пакет санкција значиће "значајне трошкове за Русију и послати је путем даљње економске, финансијске и технолошке изолације", рекао је државник.

Новим санкцијама бит ће забрањене нове инвестиције у Русију, построжене већ постојеће санкције финансијским институцијама и државним фирмама. Нове санкције биће усмјерене и против државника  руске владе и чланова њихових породица.

-Ове мјере деградираће кључне инструменте руске државне моћи те наметнути акутну и промптну економску штету Русији. Биће усмјерене на руску клептокрацију која финанцира и подржава Путинов рат", рекао је службеник па додао: "Мјере су одређене у координацији с нашим савезницима и партнерима те демонстрирају нашу одлучност и јединство у наметању Русији трошкова без преседана због рата против Украјине".

-Већ смо закључили да је Русија починила ратне злочине у Украјини, а информације из Буче, по свему судећи, показују нове докази да су ратни злочини заиста почињени. Као што је предсједник рекао, радићемо с цијелим свијетом како бисмо осигурали да одговорни буду приведени лицу правде. Један од алата за то су и санкције, на којима смо интензивно радили с нашим европским партнерима"- наводи он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:05