Dvejn Alen / - FOTO: SCREENSHOT/WCFCOURIER.COM
23/03/2024 u 22:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH

Lutrel Dvejn Alen (50) proglašen je krivim za ubistvo Ibrahima Lagumdžića (72) kojeg je fizički napao prije dvije godine, a koji je od posljedica udarca i umro par mjeseci kasnije.

Alen, koji se tokom pojavljivanja na sudu izvinio porodici ubijenog Lagumdžića, osuđen je na 30 godina zatvora i to nakon nagodbe sa tužilaštvom koja je postignuta u posljednjem momentu.

Prema ovog nagodbi, Alen mora da odsluži najmanje šest godina zatvora da bi uopšte stekao pravo za uslovni otpust. Takođe mu je naloženo da isplati 150.000 dolara na ime restitucije imovine Ibrahima Lagumdžića.

- Iskreno mi je žao, nisam mislio da će se to tako desiti. Zaista mi je teško da živim s tim - rekao je Alen porodici Lagumdžića, koja je bila prisutna u sudnici.

Porodica Lagumdžić kaže da je otac žrtvovao sve da bi ih doveo u SAD. U ratnom Sarajevu bio je hirurg koji je spasavao živote.

Ipak, način na koji je izgubio život je zapravo nevjerovatan slijed događaja. Naime, još maja, 2020., godine on je ušao u raspravu sa ženom na parkingu na Mičel Aveniji.

Navodno, njih dvoje su se tada posvađali zbog saobraćaja i on ju je navodno udario štapom nakon čega je priveden.

I, onda se dešava nevjerovatna slučajnost. Skoro dvije godine nakon toga, 7. marta, 2022. godine Lagumdžić susreće istu ženu, Ekstazi Maršal u kupovini, i to u istoj prodavnici ispred koje su se i posvađali.

Navodno, i Lagumdžić i Maršalova su prodavnicu napustili istovremeno. On je otišao prema svom automobilu, a ona je otišla do automobila u kojem ju je čekao suprug Dvejn Alen.

U jednom momentu, Alen izlazi iz automobila, prilazi Lagumdžiću i udara ga.

Lagumdžić pada na zemlju, a Alen i Maršalova odlaze sa parkinga, ostavljajući Lagumdžića na zemlji, dok se gušio u sopstvenoj krvi.

Slučajni prolaznik nailazi na Lagumdžića i zove hitnu pomoć. Lagumdžić je tada pretrpio teške povrede, zbog kojih nije mogao da govori niti hoda.

Vremenom, stanje mu se pogoršavalo i umro je avgusta, 2022. godine od posljedica traume koju je zadobio u incidentu iz marta te godine.

Alen je uhapšen tek januara ove godine, nakon čega je odmah podignuta optužnica.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 20:43