/ - RANJEN ROBERT FICO/ - X/DARKWEB
18/05/2024 u 16:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Atentator na slovačkog premijera priznao krivicu pred sudom, određen mu pritvor

Osumnjičeni za napad slovačkog premijera Roberta Fica, Juraj Cintula priznao je danas krivicu pred sudom, nakon čega mu je određen pritvor.

Kako prenose slovački mediji, Cintula je danas sproveden Specijalizovanom krivičnom sudu u gradu Pežinoku, uz posebne mjere bezbjednosti, a u prostorije suda nisu mogli da uđu ni novinari ni javnost.

Desetine regionalnih policajaca i specijalaca raspoređeno je ispred zgrade suda, prenosi SMI.

Nadležni tužilac je u petak uputio sudu predlog o izvršnom pritvoru za 71-godišnjeg muškarca iz Levica, koji je u srijedu posle sjednice vlade više puta pucao u premijera Roberta Fica i teško ga ranio.

Tužilac je pritvor tražio da osumnjičemni ne bi pobjegao ili da ne bi ponovio krivično djelo, a sud posle saslušanja nije pristao na pisane garancije Cintule, niti na predlog da se brani dok je na slobodi pod nadzorom, te mu je odredio pritvor.

Cintula je uhapšen odmah nakon napada i suočava se sa optužbama za pokušaj ubistva iz osvete prvog stepena, a prijeti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Matuša Šutaja Eštoka i ministra odbrane Roberta Kalinjaka, napad je bio politički motivisan, prenosi Aktualiti.

Cintula je navodno učestvovao u nekoliko antivladinih protesta, a protivio se obustavi pomoći Ukrajini i likvidaciji slovačkih medija.

Stanje premijera Roberta Fica i dalje je ozbiljno.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 05:29