илустрација / - илустрација
23/11/2021 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аустралија: Мајка и кћерка завршиле у затвору на четири мјереца јер су полицајци помијешали дрогу и чај

Међутим, њихове пакете чаја на аеродрому заплијенили су полицајци, који су погрешно идентификовали пиће као амфетамин дрогу Фенметразин

Мајка и кћерка завршиле су у затвору и то на четири месеца у Аустралији након што је полиција помијешала чај са дрогом. Мајка Вун Пуи Кони Чонг и њена кћерка Сан Јан Мелани Лим имале су 25 килограма чаја од ђумбира када су прелазиле границу у Аустралији.

Планирале су да продају пиће јер је то добро познати лијек за болове током менструације у њиховој матичној земљи Малезији, што би им направило профит од око 90 аустралијских долара

Међутим, њихове пакете чаја на аеродрому заплијенили су полицајци, који су погрешно идентификовали пиће као амфетамин дрогу Фенметразин.

Тешко наоружани полицајци су потом упали у кућу мајке и кћерке у Сиднеју још у јануару да би их ухапсили и оптужили за комерцијално снабдјевање дрогом, дијело за које је предвиђена максимална доживотна казна иза решетака, преноси Виоњуз.

Власти су наводно обавјештене о проблемима са тестовима који су коришц́ени за идентификацију супстанце у наредним недјељама.

Упркос томе, мајка и кц́ерка су остале затворене четири мјесеца без кауције, а оптужбе нису повучене све до 10. августа када је полиција Новог Јужног Велса извршила сопствену форензичку анализу.

Тест је идентификовао само спектар супстанци сличних Фенметразину који су тек четврта највјероватније супстанца у чају послије шећера, сахарозе и шећера у праху.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:24