ПОПЛАВЕ У АУСТРАЛИЈИ / - ФОТО: ТВИТЕР
09/03/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Аустралија прогласила национално ванредно стање због разорних поплава

Званичници су навели да ће војно особље, које је распоређено у том подручју да помогне у операцијама чишћења, бити више него удвостручено на 4.000

Аустралија је прогласила националну ванредну ситуацију због разорних поплава дуж источне обале и одредила зоне катастрофе у градовима.

- Аустралија постаје све гора земља за живот због ових природних катастрофа - изјавио је премијер Скот Морисон после обиласка најтеже погођене области Сјеверних ријека у Новом Јужном Велсу.

Ступање на снагу Декларације о ванредном стању, која је донијета након разорних пожара у Аустралији 2019. године, помоћи ће у смањењу бирократије и убрзању процеса пружања помоћи усред критика због спорог реаговања на поплаве у којима је погинула најмање 21 особа, преноси Б92.

Званичници су навели да ће војно особље, које је распоређено у том подручју да помогне у операцијама чишћења, бити више него удвостручено на 4.000.

Аустралијска влада је просле недеље исплатила око 385 милиона аустралијских долара жртвама поплава на националном нивоу, а Морисон је рекао да ће помоћ бити повећана у Лизмору, најтеже погођеним градовима и околним областима, како би се обезбиједила храна и склониште, подршка менталном здрављу и правна и пословна подршка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
10. avgust 2022 06:33