/ - фото: РТС
20/03/2023 u 09:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Australijski vojnik optužen za ratne zločine u Avganistanu, prijeti mu doživotna robija

Šulcovo hapšenje je prvo koje je AFP izveo u slučaju bivšeg vojnika australijskih specijalnih snaga u vezi s navodnim ratnim zločinima u Avganistanu, izvijestio je "The Australian", prenosi "NZ Herald"

​Australijska policija uhapsila je odlikovanog bivšeg vojnika SAS-a, Olivera Šulca, i uskoro će ga optužiti za ratne zločine nakon što je navodno uhvaćen kamerom kako puca u Avganistanca na polju dok je bio raspoređen na misiji u Avganistanu.

Bivši vojnik specijalnih snaga Šulc (41), uhapšen je u regionalnom NSW-u - navodno u području Gulburna - u ponedjeljak ujutro i očekuje se da će se suočiti sa sudom kasnije tog dana.

- Navodno će biti da je ubio Avganistanca dok je bio raspoređen u Avganistanu s australijskim odbrambenim snagama- rekla je australijska savezna policija u zajedničkom saopštenju s Kancelarijom posebnog istražioca.

Maksimalna kazna za kazneno djelo ratnog zločina ubistva je doživotni zatvor.

Šulcovo hapšenje je prvo koje je AFP izveo u slučaju bivšeg vojnika australijskih specijalnih snaga u vezi s navodnim ratnim zločinima u Avganistanu, izvijestio je "The Australian", prenosi "NZ Herald".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:47