Талибани, територија / - фото: РТС
17/04/2022 u 19:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Авганистанске власти: У нападу пакистанске војске страдало 47 особа

Откако су прошле године талибани преузели власт у Авганистану, граничне тензије између двије земље су порасле. Пакистанске власти наводе да оружане групе изводе нападе на Пакистан са авганистанског тла на самој граници

У нападу пакистанске војске у источном дијелу Авганистана погинуло је 47 људи, саопштиле су данас авганистанске власти нови биланс жртава.

„Укупно 41 цивил, углавном жене и дјеца, убијено је, док су 22 повријеђене у ваздушном нападу пакистанских снага у провинцији Хост“, саопштиле су локалне власти нови биланс жртава напада у суботу.

Неимновани авганистански званичник рекао је да је у другој провинцији, Кунар, убијено шест особа.

Талибанске власти у Авганистану упутиле су упозорење пакистанским властима.

"Спроводимо све мјере да спријечимо понављање (напада) и захтијевамо да се поштује наш суверенитет. Пакистанска страна треба да зна да ако избије рат, то неће бити у интересу ниједне стране", упозорио је портпарол авганистанске владе Забихулах Муџахид.

Откако су прошле године талибани преузели власт у Авганистану, граничне тензије између двије земље су порасле. Пакистанске власти наводе да оружане групе изводе нападе на Пакистан са авганистанског тла на самој граници.

Талибани негирају да су пружиле уточиште оружаним групама и осудили су пакистанску градњу ограде на граници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:12