/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
19/09/2023 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Azerbejdžan pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu

Oni su kampanju nazvali "antiterorističkom mjerom lokalnih razmjera", nakon što su dvije eksplozije mina ubile šest osoba ranije danas

Azerbejdžan je saopštio da je pokrenuo napad na legitimne vojne ciljeve u otcijepljenom regionu Nagorno-Karabaha.

Oni su kampanju nazvali "antiterorističkom mjerom lokalnih razmjera", nakon što su dvije eksplozije mina ubile šest osoba ranije danas.

Granatiranje je počelo ubrzo nakon što je Baku optužio jermenske diverzantske grupe za dvije odvojene eksplozije u kojima su poginula četiri vojna lica i dva civila u područjima Nagorno-Karabaha, koja su pod kontrolom ruskih mirovnih snaga, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je u saopštenju navelo da se uništavaju samo legitimni vojni ciljevi, dok Ministarstvo vanjskih poslova navodi da je jedini način za mir u regiji potpuno povlačenje jermenskih snaga u regionu.

Azerbejdžan je saopštio da su o "antiterorističkoj operaciji" obaviješteni komandanti ruskog mirovnog kontingenta i rukovodstvo Zajedničkog centra za praćenje Turske i Rusije.

Ministarstvo odbrane Jermenije je osporilo izjavu Bakua, navodeći da ta država nema snage u Nagorno-Karabahu.

Jerevan je saopštio i da su granična područja između Jermenije i Azerbejdžana "stabilna".

Etnički Jermeni unutar Nagorno-Karabaha na društvenim mrežama su objavili snimke i komentare u kojima se navodi da je de facto glavni grad Stepanakert bio bombardovan.

Trenutno nema detalja o šteti ili žrtvama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:38