Џо Бајден / - РТС
31/01/2022 u 19:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден: Ако је Русија искрена настављамо дипломатски

Бајден је указао на то да су САД на том састанку „детаљно представиле комплетну природу претње Русије суверенитету и територијалном интегритету Украјине“

Амерички предсједник Џо Бајден поново је данас упозорио Русију да ће се суочити са "брзим и тешким последицама" ако нападне Украјину, али је нагласио да ће САД наставити да се ангажују ако је Москва искрена када је ријеч о решавању безбједносних питања дијалогом, преноси Nova S.

-Ако је Русија искрена у вези са решавањем безбједносних питања САД и њихови савезници ће наставити да се ангажују у доброј вјери. Ако напротив изабере да се удаљи од дипломатије и нападне Украјину Русија ће сносити одговорност и суочиће се са брзим и тешким последицама- навео је Бајден у саопштењу објављеном на сајту Бијеле куће након састанка Савјета безбједности УН о Украјини.

Бајден је указао на то да су САД на том састанку „детаљно представиле комплетну природу претње Русије суверенитету и територијалном интегритету Украјине“.

-Данашњи састанак Савета безбједности је критичан корак у окупљању свијета да говори у један глас: одбацивање употребе силе, позивање на војну деескалацију, подршка дипломатији као најбољем путу напред и захтјевање одговорности од сваке државе чланице да се уздржи од војну агресију на своје суседе- поручио је Бајден.

Додао је да САД и њихови савезници настављају да се припремају за сваки сценарио и оцијенио да свијет мора да има јасну слику о "акцијама којима Русија пријети", те да буде спреман да одговори на ризике које те акције представљају за све

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:08