Džo Bajden / - SHUTTERSTOCK
13/01/2023 u 22:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden će 7. februara održati govor o stanju u SAD

Predstavnica za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da je Bajden prihvatio Makartijev "ljubazan poziv" i da se raduje držanju govora

Američki predsjednik Džozef Bajden održaće 7. februara tradicionalni govor o stanju nacije i opštoj politici pred Kongresom SAD,m javljaju agencije rpenose mediji.

U skladu sa tradicijom predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Makarti pozvao je danas Bajdena pismom da se obrati na zajedničkoj sjednici oba doma Kongresa.

Predstavnica za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da je Bajden prihvatio Makartijev "ljubazan poziv" i da se raduje držanju govora.

Prvi put od kada je izabran, predsjednik će se obratiti podijeljenom Kongresu, pošto su republikanci osvojili tanku većinu u Predstavničkom domu poslije izbora na pola mandata u novembru. Demokrate su na tim izborima zadržale kontrolu nad gornjim domom Kongresa, Senatom.

-Nova godina donosi novi Kongres i sa njim odgovornost da se radi ka privredi koja je snažna, naciji koja je bezbjedna, budućnosti izgrađenoj na slobodi i vladi koja preuzima odgovornost- napisao je Makarti u svom pozivu Bajdenu upućenom danas.

On je dodao da ih je američki narod poslao u Vašington da daju "novi smjer zemlji, nađu prostor saglasnosti i razgovaraju o prioritetima".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. mart 2023 13:35