/ - Џозеф Бајден
31/07/2021 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баjден наjавио нове санкциjе Куби

Претходно су уведене санкциjе кубанском министру одбране и специjалноj jединици Министарства унутрашњих послова због недавне репресиjе протеста на Куби

Амерички предсjедник Џозеф Баjден наjавио jе додатне санкциjе Куби, на дан када jе Вашингтон на црну листу САД ставио и двоjицу кубанских полициjских званичника због кршења људских права.

– Биће их jош (санкциjа), осим ако не дође до драстичне промjене на Куби, што не очекуjем – рекао jе Баjден у Биjелоj кући на састанку са представницима Американаца кубанског пориjекла, преноси Н1.

САД су синоћ увеле санкциjе против двоjице високих кубанских полициjских званичника, као и циjеле Револуционарне националне полициjе.

Претходно су уведене санкциjе кубанском министру одбране и специjалноj jединици Министарства унутрашњих послова због недавне репресиjе протеста на Куби.

На протестима jе погинула jедна особа и неколико десетина jе повриjеђено. Према наводима кубанске опозициjе, ухапшено jе око 100 људи.

Кубанци су изашли на улице незадовољни због несташице хране и других потрепштина, пораста циjена и прекида струjе, а неки су позивали на промjену владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:23