Džo Bajden / - EPA
14/03/2023 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden napravio novi gaf, pa se izvinio

"Karter je tražio od mene da održim govor na njegovoj sahrani", izgovorio je Bajden, da bi odmah dodao: "Izvinite, ovo nije trebalo da kažem"

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da ga je bivši američki predsjednik Džimi Karter, koji je na palijativnoj njezi, zamolio da održi govor na njegovoj sahrani, a odmah nakon ove izjave se izvinio publici.

Bajden je ove riječi izgovorio pred oko 40 ljudi u naselju Rančo Santa Fe u oblasti San Dijego u Kaliforniji na okupljanju Demokratske partije, prenosi Njujork post.

Predsjednik SAD je govorio o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Amerike Džimija Kartera (98), koji je od 19. februara na palijativnoj njezi.

"Karter je tražio od mene da održim govor na njegovoj sahrani", izgovorio je Bajden, da bi odmah dodao: "Izvinite, ovo nije trebalo da kažem".

Sekretarka za štampu Bijele kuće Karin Žan Pjer je ranije ovog mjeseca izjavila da se Bajden i Karter "poznaju od 1976. godine."

Bajden je tada bio prvi izabrani predstavnik Demokrata van Džordžije koji je javno podržao Karterovu predsjedničku kandidaturu.

Karter je u to vrijeme bio guverner ove južnjačke savezne države koji nije bio mnogo poznat javnosti, podsjeća Vašington post.

Karter je 2020. godine uzvratio podršku, izjavivši da "Džo Bajden mora da bude sljedeći predsjednik SAD", navodi Njujork post, prenosi Tanjug.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:17