Џозеф Бајден / - инстернер
22/07/2021 u 22:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баjден: Нове санкциjе против Кубе тек почетак

Кубанци су изашли на улице незадовољни због несташице хране и других потрепштина, пораста циjена и прекида струjе

Амерички предсjедник Џозеф Баjден изjавио jе данас да су нове санкциjе Куби као знак протеста због "сузбиjања" недавних протеста у тоj острвскоj држави, "тек почетак".

– САД ће и даље санкционисати одговорне за угњетавање кубанског народа – рекао jе Баjден коjи jе осудио хапшења на Куби и "лажна суђења" онима коjи се усуде да говоре.

Претходно jе америчка министарка финансиjа Џенет Jелен изjавила да су уведене санкциjе против кубанског министра одбране Алвара Лопеса Миjере и специjалне jединице Министарства унутрашњих послова због недавне репресиjе протеста на Куби.

– Кубански народ протестуjе због основних и универзалних права коjа му влада мора гарантовати – рекла jе министарка и додала да ће САД и даље примjењивати санкциjе у знак подршке "потрази за демократиjом".

На Куби су недавно одржани протести током коjих jе у нередима погинула jедна особа и неколико десетина повриjеђено. Према наводима опозициjе на Куби, ухапшено jе око 100 људи.

Кубанци су изашли на улице незадовољни због несташице хране и других потрепштина, пораста циjена и прекида струjе, а неки су позивали на промjену владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:45