Џо Бајден / - ЕПА
06/12/2021 u 08:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баjден ове недjеље обjављуjе дипломатски боjкот ОИ

Баjден jе у новембру изjавио да разматра дипломатски боjкот, након што су се демократски и републикански законодавци заложили за боjкот у знак протеста због наводног кршења људских права у Кини

Администрациjа америчког предсједника Џозефа Баjдена ће, како jе наjављено, ове седмице обjавити да ниjедан званичник америчке владе неће присуствовати Олимпиjским играма у Пекингу 2022. године, у складу са дипломатским боjкотом игара.

То тврди неколико неименованих извора за Си-Ен-Ен.

Баjден jе у новембру изjавио да разматра дипломатски боjкот, након што су се демократски и републикански законодавци, укључуjући предсjедницу Представничког дома Ненси Пелоси, заложили за боjкот у знак протеста због наводног кршења људских права у Кини.

Према тврдњама Си-Ен-Ена, не очекуjе се потпуни боjкот, што значи да ће америчким спортистима и даље бити дозвољено да се такмиче.

Посљедњи пут када су САД у потпуности боjкотовале Олимпиjске игре jе било 1980. године када jе амерички предсjедник био Џими Картер.

Си-Ен-Ен наводи да прошломjесечни виртуелни самит Баjдена и кинеског предсjедника Си Ђинпинга ниjе донио никакве значаjниjе помаке, али jе послужио као повољан поновни почетак за покретање односа након наглог погоршања током посљедње године Трампове администрациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:48