Džo Bajden / - SHUTTERSTOCK
08/05/2023 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden ponovo zatražio zabranu jurišnog oružja nakon „bezumnog čina nasilja“

Bijela kuća je saopštila da će zbog novog masovnog ubistva u Sjedinjenim Državama zastave biti spuštene na pola koplja iznad sjedišta šefa države, javnih saveznih i vojnih zgrada

Američki predsjednik Džozef Bajden je, posle oružanog napada tokom vikenda u Teksasu u kome je ubijeno osmoro ljudi, ponovio svoj poziv Kongresu da zabrani jurišno oružje, javili su američki mediji.

„Još jednom tražim od Kongresa da mi pošalje zakon o zabrani jurišnog oružja“, poručio je Bajden u saopštenju, osudivši napad u američkoj državi Teksas u kome je naoružani muškarac u tržnom centru ubio osam osoba.

Napadača, koji je identifikovan kao Maurisio Garsija (33) ubila je policija.

Bajden je napad nazvao „bezumnim činom nasilja“ i poručio da će „odmah potpisati“ zakon ako mu ga Kongres pošalje.

Napadač je bio naoružan puškom tipa AR-15 i imao je najmanje još jedno oružje kod sebe kada ga je policija ustrijelila, rekao je za CNN neimenovani policijski zvaničnik. Policija je u njegovom automobilu pronašla i više komada oružja.

Bijela kuća je saopštila da će zbog novog masovnog ubistva u Sjedinjenim Državama zastave biti spuštene na pola koplja iznad sjedišta šefa države, javnih saveznih i vojnih zgrada.

Najmanje osam ljudi je ubijeno kada je napadač otvorio vatru ispred tržnog centra u okolini Dalasa, u američkoj državi Teksas, saopštile su rano u nedelju po lokalnom vremenu teksaške vlasti.

U napadu je ranjeno sedam ljudi, od kojih je troje u kritičnom stanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:03