/ Џо Бајден - фото: ЕПА
08/06/2021 u 08:44 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден позвао Зеленског у Бијелу кућу

Имали су прилику да опширно разговараjу о свим питањима везаним за америчко-украjинске односе и Баjден jе рекао Зеленском да ће се чврсто заложити за суверенитет, териториjални интегритет и аспирациjе Украjине док идемо напријед, рекао jе Саливен

Амерички председник Џозеф Баjден рекао jе jуче у телефонском разговору украjинском предсједнику Владимиру Зеленском да ће се залагати за украjински суверенитет и териториjални интегритет уочи самита са руским предсједником Владимиром Путином.

Савјетник Бијеле куће за националну безбједност Џеjк Саливен казао jе новинарима да су два лидера разговарала о билатералним односима пред Бајденово путовање у Европу.

- Имали су прилику да опширно разговараjу о свим питањима везаним за америчко-украjинске односе и предсједник Баjден jе рекао предсједнику Владимиру Зеленском да ће се чврсто заложити за суверенитет, териториjални интегритет и аспирациjе Украjине док идемо напријед - рекао jе Саливен.

Зеленски и Баjден усагласили су политичке ставове током телефонског разговора, уочи Баjденовог састанка са Путином, изjавио jе Михаило Подољак, савјетник шефа кабинета Зеленског.

Зеленски jе на Твитеру захвалио Баjдену на позиву током телефонског разговора да дође у Бијелу кућу у jулу. У одговору, Зеленски jе написао да захваљуjе на позиву и да се радуjе састанку на коjем ће разговарати о унапређењу стратешке сарадње Украjине и САД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:10