Džo Bajden / - EPA
12/02/2024 u 20:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden se žalio da mu "Natanjahu pravi pakao"

Američki predsjednik navodno je rekao da pokušava da natjera Izrael da pristane na primirje s Hamasom

Usred izvještaja o sve većoj frustraciji u Bijeloj kući premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, En-Bi-Si izvještava da je američki predsjednik Džozef Bajden izražavao svoju ogorčenost u privatnim razgovorima, ali ne namjerava da napravi veću promjenu u politici prema Izraelu..

Citirajući pet osoba koje su direktno upoznate s njegovim komentarima, izvještaj kaže da je Bajden izrazio frustraciju ljudima, uključujući donatore kampanje, zbog svoje nemogućnosti da uvjeri Izrael da promijeni svoju vojnu taktiku u Gazi.

Bajden je takođe zbunjen Netanjahuovim odbijanjem dogovora za koje američki predsjednik misli da su pobjeda za Izrael, poput saudijske normalizacije u zamjenu za politički put prema palestinskoj državi.

Američki predsjednik navodno je rekao da pokušava da natjera Izrael da pristane na primirje s Hamasom, ali "Netanjahu mu pravi pakao".

Bajden, stoji u izvještaju, misli da Netanjahu želi da produži rat kako bi ostao na vlasti. Izvori takođe kažu da Bajden smatra da bi bilo kontraproduktivno biti previše kritičan prema Netanjahuu u javnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BAJDENNATANJAHU
04. maj 2024 01:32